Нов циклон носи сняг в България. Кога се завръща зимното време с пълна сила

https://zdravno.eu/wp-content/uploads/2021/10/694207.jpg

През следващите 48 часа нов средиземноморски циклон ще ни донесе нови валежи от дъжд и дори сняг в планинските масиви от Западна България и по високите полета от Предбалкана и Средногорието. Тогава очакваме границата между дъжд и сняг да се понижи под 1000-900 метра надморска височина, което ще повиши вероятността от валежи от сняг и по-високите квартали на София.

В четвъртък времето в страната ще се влошава. Причината е отново нов средиземноморски циклон. Още в сутрешните часове на деня ще започнат валежи от дъжд, а до края на четвъртъка ще обхванат по-голямата част от страната.

Западните и Северозападни райони постепенно ще попадат под по-студения сектор на средиземноморския циклон и температурите ще се понижават. Валежите от сняг по планините ще обхващат и по-ниските полета от Предбалкана и Средногорието. През нощта срещу петък очакваме границата между дъжд и сняг да се понижи под 1000-900 метра. Тогава не са изключени и валежи от сняг по високите квартали на София и района на Берковица и Белоградчик.

Значителни валежи и гръмотевични бури очакваме в Източна България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *