Ген. Мутафчийски се появи след дълго затишие и думите му разтърсиха България!

Началникът на Военномедицинска академия (ВМА) ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски поздрави българските лекари по случай празника им.

„Днес почитаме паметта на Св. Йоан Рилски Чудотворец – посветил живота си на това да лекува хората и неслучайно е избран за покровител на българските лекари. Честит празник, колеги!

Благодаря Ви за усилията, с които ежедневно доказвате, че за да си лекар, е нужно много повече от образование – нужно е голямо сърце, смелост и саможертвеност.

Дори и в днешния празничен ден болшинството от Вас ще бъдат на поредното тежко дежурство в поредното надбягване със смъртта“, се казва в поздравителния адрес.
„За втора година посрещаме Деня на българския лекар под настиска на COVID-пандемията. Ситуация, в която на моменти се налага да демонстрирате свръхсили.

Ситуация, при която водите битки не само в полето на Вашата специалност, а всеки един от Вас се превърна във воин в армията срещу COVID-19.

Благодаря Ви, че въпреки умората, въпреки страха и неизвестността в началото, именно Вие бяхте първите, които смело застанахте и поехте удара!

Нито за миг не съм се съмнявал, че ще се справите отлично! Горд съм да се нарека Ваш колега! И въпреки тежката ситуация, успяхме да преобразим изцяло и модернизираме материалната база в централната болница в София.

Oбновленията поетапно навлизат и в периферните ни структури.

Но и най-съвременната болница не може да бъде лидер без Вас. Вие сте този капитал, който винаги ни поставя в първите редици. Не само защото сте едни от най-добрите професионалисти, а защото работите със сърце и винаги в името на пациента“, отбелязва още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *